Ételeinket rendszerint három kategóriába soroljuk aszerint, hogy melyik makronutrienst tartalmazzák meghatározó mértékben: szénhidrátok, fehérjék és zsírok. Az olajos magvakat nehéz ilyen szempontból kategorizálni, mert fajtánként eltérő mértékben ugyan, de egyaránt sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaznak egyszerre, alacsony a GI besorolásuk. Ez utóbbi az egyik kiemelkedően értékes tulajdonságuk. A kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából ugyanis fontos, hogy az étkezésünk egyaránt tartalmazzon fehérjét és szénhidrátot is.
A bejegyzés trackback címe:
https://diohejbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr728318096
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.