Azok a bizonyos olajos magvak
2015. december 16. írta: Tóth Nándor Tamás

Azok a bizonyos olajos magvak

magok.jpgÉteleinket rendszerint három kategóriába soroljuk aszerint, hogy melyik makronutrienst tartalmazzák meghatározó mértékben: szénhidrátok, fehérjék és zsírok. Az olajos magvakat nehéz ilyen szempontból kategorizálni, mert fajtánként eltérő mértékben ugyan, de egyaránt sok fehérjét és szénhidrátot tartalmaznak egyszerre, alacsony a GI besorolásuk. Ez utóbbi az egyik kiemelkedően értékes tulajdonságuk. A kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából ugyanis fontos, hogy az étkezésünk egyaránt tartalmazzon fehérjét és szénhidrátot is. 

A Benkő Szilvia által írt cikk folytatását elolvashatod a táplálkozási tanácsadó saját blogján, csak kattints ide!

A bejegyzés trackback címe:

https://diohejbolt.blog.hu/api/trackback/id/tr488318096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása